Frode - og alle de andre rødder

Om forestillingen


I hjørnehuset bor der en masse spændene mennesker. Den knap så humørsyge Hr. Storm, der ikke kan lide noget som helst. De 2 Frøkner, oppe på første sal, der altid laver mad i hele opgangen så det dufter af kål og kalvekød. Og så er der Frode, den lille dreng der sammen med sin nye hip hop ven Simme er fuld af fiduser. Alt fra at få Hr. Storm til at side fast i en spand, til at smide med remoulademadder op på tavlen i skolen. Men en dag sker der nogle mystiske tyverier i det lille hjørnehus. Hr. Storm mister flere og flere ting, og alt tyder på det er en ”løbehjuls tyv” der er på spil. Nu sætter Frode, Simme, Dille, Læris og alle deres venner alt ind for at løse mysteriet og få fundet alle Hr. Storms ting.

Vejle AmatørScene opfører i år Ole Lund Kirkegaards skønne historie om Frode og Alle De Andre Rødder, som året familie forestilling. Forestillingen blev opført for 20 år siden, og dengang var det en masse børn der var på skuespiller listen og denne gang er det gudskelov ikke anderledes. 8 Børn mellem 7 og 13 år. Udgør det skønne hold af ”Rødder” der sammen laver Fiduser i skolen og opklarer mysterier om en snu bandit kaldet løbehjulstyven.

Vejle Amatørscene har altid arbejdet med børn, men det er længe siden af flokken har været så stor. Men til alt held er det også børn med talent for faget. Flere af dem har lavet teater før og har gået på skuespillerkurser. Men selv om det ikke er alle der nødvendigvis har valgt skuespillerfaget som deres store interesse, så har det ikke forhindret de unge sjæle i at inspirer hinanden og smitte med energien.

Vejle Amatørscene er stolte over at huse sådanne dygtige unge, og heldigvis er glæden gengældt. Når der ikke øves på scenerne (for 117 gang som en af dem engang har sagt), så bruger de pauserne på at lege og more sig med hinanden. De har selv skabt en god hold og kammerart ånd, der er så stærk at de har talt om indbyrdes at lave en klub sammen. Børnene har god evne for at spille og stråle på en scene. Det eneste problem der kan være er deres høje energi nivue, for de er så ivrige efter at komme i gang at de har svært ved at side stille.